Contact Nutrietique: +(40) 766 270 873

Vizita la nutriționist. Moft sau necesitate?

 

 

 

Întrucât rolul nutriționistului nu este doar de a ne ajuta să scădem în greutate, iată 6 motive pentru care vizita la nutriționist este o necesitate și nu un moft:

  • Terapia nutrițională este parte integrată din tratamentul afecțiunilor metabolice și digestive: Atunci când în urma unor investigații am fost diagnosticați cu o afecțiune metabolică sau digestivă precum Obezitate, Dislipidemie, Ateroscleroză, Diabet Zaharat, Hiperuricemie / Gută, Hipotiroidism sau Hipertiroidism, Gastrită, Sindrom de intestin iritabil etc. Terapia nutrițională combinată cu tratamentul medicamentos (atunci când este cazul), poate vindeca sau poate ameliora frecvența și/sau severitatea simptomelor.
 
  • Creșterea/scăderea în greutate într-un ritm rapid poate fi un indicator al unei afecțiuni: Creșterea, respectiv scăderea în greutate pot fi rezultatul unei alimentații hiper/hipocalorice corelată de cele mai multe ori cu un stil de viață sedentar, dar în egală măsura poate indica prezența unei afecțiuni. În ambele cazuri, abordarea timpurie a problemei poate facilita durata și intensitatea tratamentului, precum și rata de succes a acestuia.
 
  • Nutriționistul, alături de psihoterapeut, ne poate ajuta să depășim o tulburare de comportament alimentar: Fie că discutăm despre Anorexie nervoasă, Bulimie, Ortorexia nervoasă, Mancatul excesiv (Binge eating), tratamentul afecțiunilor constă în terapia nutrițională combinată cu terapia psihologică. În acest caz, durata tratamentului este corelată cu severitatea afecțiunii, dar și cu gradul de susținere al familiei. 
 
  • Terapia nutrițională este deosebit de importantă atunci când planificăm o sarcină sau pe parcursul sarcinii: În sarcină, necesarul energetic, dar mai ales necesarul de vitamine și minerale crește pentru a putea asigura dezvoltarea armonioasă a fătului, de aceea este deosebit de important atât pentru mamă cât și pentru făt ca debutul sarcinii să nu decurgă pe fondul unui deficit de vitamine și minerale. De asemenea, pentru a duce sarcina la termen cu succes, este recomandat ca pe parcursul sarcinii să se evite excesul caloric și anumite alimente ce ar putea fi contaminate cu microorganisme patogene. Nutriționistul va face recomandări cu privire la nutriția mamei și va detalia alimentele cu potențial avortogen ce vor fi evitate pe durata sarcinii, dar și a hrănirii la sân. 
 
  • Rezultatele sportivilor de performanță (și nu numai) sunt strict conectate cu nutriția. Dezvoltarea musculară, forța și anduranța, dar și refacerea după efort sunt strict dependente de calitatea, cantitatea și combinațiile alimentare. Deci, pentru rezultate excepționale este recomandat să colaborăm și cu un nutriționist. 

Nutriția ne influențează în mod direct calitatea vieții. Fie că suntem în categoriile menționate anterior sau nu, pentru a ne menține starea de bine pe tot parcursul vieții este indicat să acordăm importanță alimentației noastre. 

 

Tu când ți-ai evaluat starea de sănătate ultima dată? 

Contact: 0766 270 873
                0736 366 894